Atık bedeli faturalara eklenmedi!
28.03.2024 

Eskişehir tarihinin en çekişmeli ve garipliklerinin yaşandığı bir yerel seçim süreci yaşıyor. İlk kez üniformalı zabıtaların aday olan belediye başkanın seçim broşürlerini dağıttığının görüntülendiği seçim sürecinde yaşanan garipliklere sürekli yenileri ekleniyor.

Başta Cumhur iitfakı adaylarının olmak üzere rakip olan adayların bağımsız adaylarda dahil afişlerinin yırtıldığı, yakıldığını, reklamlar görünmesin diye chpli adayların reklam araçlarının önlerine çekildiğine kadar bir dizi gariplikler gördük. Hala da seçim sürecinde belediye kaynaklarının ve personelinin kullanıldığına şahit olmaya devam ediyoruz.

Bugün bize ulşan bir Eskişehir Büyükşehir çalışanı bile şaşkın. 11 yıldır çalıştığı belediye de ilk kez iftara davet edildiklerini hem de anemonda iftarın verileceğini belirterek şaşkınlığını ifade etti. Öte yandan belediye çalışanlarını toplayı seçilmezsek işinizden olacaksınız gibi telknler veren başkan adayının ses kayıtları ortalıkta dolaşıyor.

Herkesin malum olduğu gibi en son yasa değişikliği ile büyükşehir belediyelerinin sorumluluk alanları genişletildi. İlçelerde ve köylerde bazı hizmetler büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda. Son 10 yıldır işleyiş böyle. Bunun için il özel idareleri kapatılmış ve yıllık bütçeleri de iki katına çıkarılarak Büyükşehir beledilerine aktarılmaya başlanmıştı. Bunun yanında ilçe beledilerinden de her ay bütçelerinden yüzde 40 kesilen pay büyükşehirlere aktarılıyor. Bunun  yüzde 30 bölümü beleyicelik hizmetleri için yüzde 10 bölümü de alt yapı ve su hizmetleri için.

Geçtiğimiz ilk beş yılda kayda değer bir hizmet ilçelere gitmedi. Bunun yanında alt yapı ve su hizmeti verilmemesine rapmen köylere de sayaç takıldı. Son 10 yıldır bu konuda faturalandırma ESKİ tarafından yapılıyor. Zaman zaman mecliste de tartışma konusu olan atık su bedeli alınmaması, faturalarının düşürülmesi gibi konularda köylülerin lehine adım atılabilmiş değil.

Ancak bugün Beylikova İlçesinin CHP'li belediye başkan adayı bir paylaşım yaptı. Atıksu bedeli faturaya işlenmedi diyerek müjdeyi verdi. 

Peki şimdiye kadar neden işleniyor du? Şimdi nasıl işlenmedi?

Seçimin yapılmasına günler kala bakalım daha nasıl gariplikler duyacağız?

CHP adayı Hakan Karabacak'ın paylaşımı:

Gökçeayva köyümüzün en büyük sorunu olan kanalizasyon atık bedelini iptal ettirdik. Bugün su sayaçları okunmuş olup atık bedeli faturalara yansımamıştır. Gökçeayvalıların sorun ve taleplerini yerinde dinledik. Çözüm yollarını birlikte değerlendirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e, Eski genel müdürü Oğuzhan Özen’e ve emeği geçen Eski personeline çok teşekkür ederiz. Büyükşehir Belediyemizin destekleri artarak devam edecektir.


G nderen: journal
5402 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de hastalıktan ari işletme sayısı artıyor
BEBKA, Eskişehir’de Kadın Kooperatiflerini Bir Araya Getirdi
4 milyar 435 milyon liralık destekleme ödemesi yapıldı
Evlerin çözülmeyen sorunu ısı yalıtımı
Taşımacılıkta bir ülke ile daha sınırlar kalktı

Güncel
Tramvay seferleri bir saat durdu
Ünlüce Eskişehir’de hemen başlayacak projeleri açıkladı
Dinsizler Diyanete Saldırıyor!
Köylünün Silosunu otel yapanlar kamusal çıkardan bahsediyor
Eskişehir’de araç sayısı artmaya devam ediyor

 

 
Sağlık
Spora başlamadan önce 3 önemli öneri!
Keten Tohumunun İnanılmaz Faydaları!
Huzursuz bacak sendromu genç yaşlı herkesi etkiliyor!
Türkiye’de her yıl 200 bin kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybediyor
Sahte Güneş Gözlükleri Körlüğe Yol Açabiliyor!


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer ve Mozaik Mezar Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 12.052.465 - Hit: 12.480.694
eskisehirburada.com yesidir