Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Organ Bağışı Seferberliği: Stant Ziyareti Ve Diyaliz Hastalarına Moral
5.11.2026 
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Eskişehir Şehir Hastanesi B Blok giriş katında farkındalık standı kuruldu. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Cem Algın ve İl Müftüsü Muharrem Gül’ün ziyaret ettiği stantta vatandaşlara bilgilendirme yapılırken, heyet ardından Diyaliz Merkezi’ndeki hastaları ziyaret ederek naklin hayati önemine vurgu yaptı.

BİR BAĞIŞ, BİR UMUT, BİR HAYAT: ESKİŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ’NDE ORGAN BAĞIŞI SEFERBERLİĞİ

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar doğrultusunda Eskişehir Şehir Hastanesi B Blok giriş katında 3-8 Kasım tarihleri arasında hizmet vermek üzere organ ve doku bağışı bilgilendirme standı kuruldu.

Farkındalık standını; Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Cem Algın, Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül ve hastane yöneticileri ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında detaylı bilgi aldı.

VATANDAŞLARA SÜREÇ VE İSLAMİ BOYUTU ANLATILDI

Ziyaret sırasında hastaneye gelen vatandaşlarla doğrudan temas kurularak organ ve doku bağışının hayati önemi, bağışın yasal süreçleri ve toplumsal sorumluluk boyutu detaylıca anlatıldı.

Etkinlikte, organ bağışının sadece bir beyan değil, organ nakli bekleyen binlerce hasta için yeniden yaşama tutunma imkânı olduğu vurgulanırken, gösterilecek her bireysel duyarlılığın büyük bir iyilik hareketine dönüşeceği ifade edildi.

DİYALİZ MERKEZİ’NE ANLAMLI ZİYARET

Stant incelemelerinin ardından İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici ve beraberindeki protokol heyeti, hastane bünyesinde hizmet veren Diyaliz Merkezi’ne geçerek tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Hastalarla tek tek görüşerek geçmiş olsun dileklerini ileten ve tedavi süreçleri hakkında bilgi alan Bildirici, özellikle böbrek nakli bekleyen diyaliz hastaları açısından organ bağışının hayati bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, "Unutmayalım, bir organ bağışı birden fazla hayata umut olabilir. Bağışlanan her organ, yaşama uzanan bir eldir" diyerek tüm Eskişehir halkını organ bağışçısı olmaya davet etti.

G nderen: haber
582 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de Tarımda Dev İş Birliği: Üniversiteler ve Kamu Kurumları Bir Araya Geldi
ETO’da Kritik AB Çalıştayı: "Made in EU" Düzenlemesi ve Gümrük Birliği Masaya Yatırıldı
Küpeli: “Hampton by Hilton Eskişehir’in Cazibesini Artıracak”
Eskişehir’e TOKİ’den Dev Konut Hamlesi: Odunpazarı Aşağıçağlan’a 541 Konut Geliyor!
Fatih Dönmez Çiftçi Malları Koruma Kurulu Başkanlarıyla Bir Araya Geldi

Güncel
Tepebaşı Yolsuzluk Davasında İlk Duruşma: Yeni Partililer Destek İçin Adliyede Toplandı
Eskişehir’de Su Fiyatları Akaryakıtla Yarışıyor: Musluktan "Lüks Tüketim" Akıyor!
Kurşunlu Külliyesi Krizinde Kazım Kurt’a 6 Zor Soru
Tepebaşı Meclisi’nde "Aşevi Skandalı" Gerilimi: Şimşek Soruşturmanın Peşini Bırakmıyor!
Eskişehir’de Numbeo Komedisi 2. Perde: 2 Ay Önce Liste Dışı Kalmıştı, Bu Kez 137 Kişiyle "Zirve" Algısı!

 

 
Sağlık
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Organ Bağışı Seferberliği: Stant Ziyareti Ve Diyaliz Hastalarına Moral
Sonbaharda Bağışıklığı Güçlendirmenin 7 Bilimsel Püf Noktası!
Yalnızca Ultrasonla 4 Meme Kanseri Vakasından Biri Gözden Kaçabiliyor
Çocuklarda Parmak Emme Masum Bir Alışkanlık Mı?
Kahvaltı Yerine Shake İçmek Sağlıklı mı?


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 15.979.795 - Hit: 16.639.014
eskisehirburada.com yesidir