Eskişehir Valiliği Açıkladı: Fiyat Etiketi ve Kasa-Raf Uyuşmazlığına Geçit Yok
10.10.2026 
Eskişehir Valiliği tarafından açıklanan verilere göre, Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği denetimlerde fiyat etiketi ve kasa-raf uyuşmazlığı tespit edilen işletmelere toplam 274 bin 137 TL idari para cezası kesildi. Haksız fiyat artışına ilişkin denetim raporları ise Ticaret Bakanlığı'na gönderildi.

ESKİŞEHİR’DE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNDE 274 BİN TL CEZA KESİLDİ

Eskişehir’de tüketicilerin mağdur olmasını engellemek, piyasa düzenini sağlamak ve haksız fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla yürütülen saha denetimleri aralıksız sürdürülüyor. Eskişehir Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin 1-8 Ekim 2026 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirdiği denetim çalışmalarının bilançosunu paylaştı.

65 Firmada 3 Bin 320 Ürün Mercek Altına Alındı

Denetim personeli tarafından yürütülen çalışmalarda, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında özellikle market ve perakende satış noktalarında fiyat etiketi, etiket ile kasa arasındaki fiyat uyuşmazlığı ve yanıltıcı etiket kullanımı incelendi.

Haftalık periyotta il genelindeki 65 firmada toplam 3 bin 320 ürün tek tek kontrol edildi. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırılık tespit edilen işletmelere toplam 274 bin 137 TL idari para cezası uygulandı.

Haksız Fiyat Artışları Bakanlığa Sevk Edildi

Öte yandan piyasa dengesini bozan fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimler de eş zamanlı olarak yürütüldü. Çalışmalar kapsamında 19 firmaya ait 95 ürün haksız fiyat artışı yönünden denetlendi.

Saha ekiplerince tutulan denetim raporları ve tutanaklar, 6502 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda gerekli idari yaptırımların kararlaştırılması amacıyla Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.

Eskişehir Valiliği, tüketici haklarının korunması ve piyasa disiplininin sağlanması adına denetimlerin il genelinde kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

G nderen: haber
442 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir Valiliği Açıkladı: Fiyat Etiketi ve Kasa-Raf Uyuşmazlığına Geçit Yok
Eskişehir’de Gıda Denetimi Alarmı: Bir Haftada 395 Bin TL Cezai İşlem
OEPSAŞ’tan Abonelere Dijital Kolaylık: Müşteri Merkezine Gitmeye Son!
Eskişehir Tarımında 2027 Vizyonu: İl Yayım Programı Çalışmaları Başladı
ETO Sandık Başına Gidiyor: Eskişehir Ticaret Odası’nda Seçim Heyecanı 10 Ekim’de

Güncel
Kazım Kurt "2-3 Tane" Dedi, AK Partili Üye Metrelerce Uzayan Satış Listesini Açtı!
Eskişehir’de Akaryakıtı Sollayan Su Tarifeleri: ESKİ Zamlara Doymuyor!
Odunpazarından Sonra Mihalıççık: İstimlak Skandalı İddiaları Kamuoyunu Çalkalıyor
Eskişehir’de Ölmek Bile Lüks Oldu: Su ve Ulaşımdan Sonra Şimdi de Mezar Zammı!
Yunus Emre Edebiyat Şenliği Haydar Ç ve Ak Parti Başkanları...

 

 
Sağlık
Eskişehir’de "Uzaktan Hasta Değerlendirme Sistemi" Masaya Yatırıldı
Eskişehir’de Sağlıklı Yaşama Dev Adım: 9 Ayda 883 Kişi Sigarayı Bıraktı
Eskişehir’de Acil Sağlık Hizmetlerine Güçlü Dokunuş
Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Normal Doğum Haftası
Eskişehir’de Normal Doğum Haftası’na Özel Anlamlı Buluşma


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 15.836.253 - Hit: 16.491.867
eskisehirburada.com yesidir