Tepebaşı Belediye Meclisi’nde Soruşturma Gerginliği: Aşevi Bağışları ve Doğrudan Temin Tartışıldı
2.07.2026 

Tepebaşı Belediye Meclisi, Meclis Başkan Vekili Erdoğan Aydoğmuş başkanlığında temmuz ayı birinci oturumu için toplandı. Toplantıya, son aylarda belediye bünyesinde yürütülen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran "yolsuzluk, zimmet ve sahte imza" soruşturmalarına yönelik AK Parti grubunun verdiği soru önergesi ile ardından yaşanan yetki tartışmaları damga vurdu.

AK Partili Cihan Ertok’tan Tepebaşı Yönetimine Yaylım Ateşi: Dosyalar Bağımsız Denetime Açılsın

Muhalefetten Sert Çıkış: "Yoksulun Kasesi Mi Boşaltıldı?"

Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Cihan Ertok, Mayıs 2026'da Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ve belediye başkan yardımcıları ile özel kalem müdürünün de aralarında bulunduğu personelin tutuklanmasıyla sonuçlanan soruşturmayı hatırlattı. Hayırseverlerin bağışladığı aşevi yemeklerinin paravan şirketler üzerinden başka organizasyonlara satıldığı iddialarına değinen Ertok, belediye yönetimine yönelik sert bir yazılı soru önergesi sundu.

AK Parti Grubu adına sunulan soru önergesinde şu talepler öne çıktı:

  • Aşevine ait son 5 yıllık bağış miktarı, yemek üretim, sevkiyat ve fatura kayıtlarının şeffafça kamuoyuna açıklanması,

  • Başta Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü olmak üzere doğrudan temin yöntemiyle yapılan tüm mal ve hizmet alımı dosyalarının bağımsız denetime açılması,

  • Soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan veya tutuklanan personelin imza/yetki sorumluluk zincirinin meclise sunulması,

  • Sürecin tüm yönleriyle incelenmesi için Meclis bünyesinde özel bir araştırma komisyonu kurulması.

CHP Grubu: "Yargı Aşamasındaki Konuda Komisyon Kurulması Yetki Aşımıdır"

AK Parti'nin eleştirilerine ve komisyon kurulması talebine CHP Grup Başkanvekili Atilay Dalgıç'tan yanıt gecikmedi. İstenen bilgilerin ve iddiaların halihazırda bağımsız yargı sürecinin konusu olduğunu belirten Dalgıç, idari cevaplar vermenin hukuken mümkün olmadığını savundu.

CHP Grubu adına konuşan Dalgıç savunmasında şu ifadelere yer verdi:

"Belediye Kanunu uyarınca belediye meclisinin araştırma komisyonu kurma yetkisi sadece belediyenin kendi görev alanıyla sınırlıdır. Yargıda devam eden ceza soruşturması niteliğindeki bir konu hakkında meclis çatısı altında komisyon kurmaya çalışmak açıkça bir yetki aşımı olacaktır."

"Dosyaları 45 Gün Boyunca İncelediniz"

Doğrudan temin süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarına da değinen Dalgıç, denetim mekanizmalarının zaten şeffaf işlediğini iddia etti. Önerge sahibi AK Partili Cihan Ertok’un geçtiğimiz dönemde denetim komisyonunda görev aldığını anlatan Dalgıç, "Sayın Ertok, denetim komisyonu çalışmaları kapsamında 45 gün boyunca ilgili tüm doğrudan temin dosyalarını bizzat inceleme fırsatı bulmuş ve hazırladığı raporda tespitlerini sunmuştur. Eğer eksik belge verildiğine dair ortada somut bir delil varsa bu ayrıca değerlendirilir" dedi.

Belediyelerin mali yapısının zaten Belediye Kanunu, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı denetimleriyle sıkı sıkıya kontrol edildiğini hatırlatan CHP'li Atilay Dalgıç, muhalefetin belediye meclisini yalnızca bir denetim mekanizması gibi gördüğünü, ancak meclis görevlerinin kanunun 18. maddesinde sınırlarının net çizgilerle belirlendiğini belirterek talepleri geri çevirdi. Soruşturma konusunun önümüzdeki meclis oturumlarında da hararetini koruması bekleniyor.

G nderen: haber
267 defa okundu 
 


Ekonomi
Vali Yılmaz Mihalgazi’den Müjdeyi Verdi: Bölge Seracılığına 4 Milyon TL’lik Yeni Destek
Eskişehir’de Güvenilir Gıda Alarmı: Haziran Ayında 10 Ürün Hakkında Toplatma Kararı Verildi
Sarıcakaya Çiftçisine 1 Milyon Liralık Hibe Desteği
Sarıcakaya’ya Son Teknoloji Sera Yatırımı: Vali Yılmaz Üreticilerle Bir Araya Geldi
Eskişehirli Firmalar, CBME Türkiye 2026’daki Yerlerini Almaya Başladı

Güncel
Otogarda Bakımsızlık Tepkisi: "Belediye Aciz Mi?"
Tepebaşı Belediye Meclisi’nde Soruşturma Gerginliği: Aşevi Bağışları ve Doğrudan Temin Tartışıldı
Eskişehir’de Otobüs Seferlerine Yaz Ayarı: Birçok Hattın Saati Değişti
Eskişehir İl Müftülüğü Heyetinden Mihalıççık’ta Yoğun Ziyaret Programı
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

 

 
Sağlık
Teknolojinin Esiri Olan Çocuklarda Tehlike: Hareket Azalıyor, Dikkat Süresi Ksalıyor
Unutkanlıkta Psikiyatrik Ve Nörolojik Farkı: İpucu Verildiğinde Hatırlıyor Mu
Yumurta Donasyonu: Kimler İçin Uygundur, Süreç Nasıl İşler?
Hastanedeki Uygunsuz Görüntülere Jet Hızında Soruşturma
Eskişehir’de Sağlıkta Mesai Sonrası Dönem: Temmuz Ayı Branş Listesi Açıklandı


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 15.298.398 - Hit: 15.923.687
eskisehirburada.com yesidir