
| Türk SİHA’ları Lige Çıktı: FULMAR 500A ve TOLUN Ailesi Dünyayı Şaşırtıyor |
| 8.05.2026 |
Hava Taarruzunda Yeni Çağ: ASELSAN’ın "Oyun Değiştirici" Sistemleri SahadaASELSAN, Türk SİHA’larının kabiliyetini ikiye katlayacak olan FULMAR 500A radarı ve TOLUN mühimmat ailesinin üç yeni varyasyonunu SAHA 2026 fuarında ilk kez görücüye çıkardı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, sistemleri "hayal gücünü zorlayan bir nokta" olarak tanımladı. ASELSAN’dan Akıllı Mühimmat Hamlesi: TOLUN EW ile Elektronik Harp Havaya Taşındı İstanbul’da düzenlenen SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, Türk savunma sanayiinin ulaştığı teknolojik olgunluğu bir kez daha tescilledi. ASELSAN tarafından geliştirilen ve hava taarruz konseptini kökten değiştirecek olan yeni nesil radar ve mühimmatlar; Hava Kuvvetleri, BAYKAR ve ASELSAN üst yönetiminin katıldığı görkemli bir lansmanla tanıtıldı. FULMAR 500A: Tek Radar, Çoklu HakimiyetAKINCI ve AKSUNGUR gibi platformlar için özel olarak geliştirilen FULMAR 500A Radarı, Aktif Elektronik Taramalı Dizi (AESA) mimarisiyle Türk İHA’larına "bütünsel gözetleme" yeteneği kazandırıyor.
TOLUN Ailesi Genişliyor: Lazer, Yaklaşım Sensörü ve Elektronik HarpHassas vuruş kabiliyetiyle bilinen TOLUN mühimmatı, üç farklı varyasyonla her türlü görev tanımına uygun hale getirildi:
"Türkiye Artık Farklı Bir Ligde"ASELSAN CEO’su Ahmet Akyol, sensörler ile mühimmatların gücünü birleştirdiklerini belirterek, "Bu ürünlerle Türk SİHA’ları bugüne kadarki kabiliyetinin iki katı kadar lazerle işaretleme yeteneğine kavuşuyor" dedi. BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar ise ASELSAN ile yakalanan sinerjinin Türkiye’yi dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı konumuna taşıdığını vurguladı. |
| G nderen: haber 324 defa okundu |
| Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir |
| Ziyaret i: 15.026.482 - Hit: 15.619.330 |
| eskisehirburada.com yesidir |